Jdi na obsah Jdi na menu
 


Korejská Lidově Demokratická Republika

Bude vojenská spolupráce Ruska s KLDR ? 

To se západu v čele s USA nebude líbit .

 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Severní Korea testovala podvodní dron soudného dne: co to znamená pro celý svět, kde a jak se bude používat
Vojenský pozorovatel „Komsomolskaja Pravda“ Viktor Baranets ocenil podvodní dron KLDR

V posledních desetiletích Severokorejci mnohokrát překvapili svět vývojem jaderných raket. Již mají celou plejádu taktických a strategických raket,  májí i  bojový železniční raketový systém. A teď je tu další senzace – podvodní dron schopný nést jaderné zbraně byl úspěšně testován. Řekl to jihokorejský vojenský expert Kim Dong Yup, dobře informovaný svou námořní zpravodajskou službou.

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kim Čong s dcerou 

-------------------------------------------------------------------------------------

Snímek z 26. listopadu 2022

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

odpaleni-strategicke-rakety-kldr.jpg

Odpálení rakety.

Dne 12. října byl úspěšně proveden zkušební odpal strategické řízené střely dlouhého doletu, přičemž byla uplatňována přísná akční opatření k výraznému posílení válečného odstrašení země v reakci na převládající situaci a požadavky revoluce. Vážený soudruhu Kim Čong- un, generální tajemník Korejské
   strany pracujících a předseda Ústřední vojenské komise Korejské strany pracujících, poskytl na místě pokyny ke zkušebnímu odpálení strategických řízených střel dlouhého doletu.   Členové Ústřední vojenské komise strany pozorovali zkušební střelbu.   Zkušební odpal byl proveden za účelem dalšího zvýšení bojového výkonu a výkonu strategických řízených střel dlouhého doletu operačně nasazených v taktických jaderných operačních jednotkách Korejské lidové armády a opětovného potvrzení spolehlivosti a technické stability celkového operačního operačního systému. .   Dvě vypuštěné strategické řízené střely dlouhého doletu letěly 10 234 s podél elipsovité a osmičkové trajektorie letu v západním moři Joseonu a zasáhly a zasáhly cíl na linii 2 000 km.   Úspěšnou zkušební střelbou byla dokonale potvrzena přesnost, technologická převaha a účinnost celého zbraňového systému. Vážený soudruh Kim Čong -un vyjádřil velkou spokojenost s výsledky zkušební palby a znovu prokázal důkladnou bojovou připravenost pokořit nepřítele jedním úderem bezpodmínečným, mobilním, přesným a silným protiútokem libovolného zbraňového systému .

 

 

---------------------

V Severní Koreji odstartovala výstava obranné techniky

Dne 11. října odstartovala v Severní Koreji na počest 76. výročí vzniku Korejské strany práce ve městě Pchjongčchang výstava rozvoje obrany státu – Sebeobrana 2021. Vůdce Kim Čong-un se zúčastnil slavnostního zahájení a pronesl projev.
Severokorejský vůdce Kim Čong-un během svého proslovu vedle vystavených vojenských zbraní a vozů. Mezi nimi jsou například mezikontinentální balistické rakety. - Sputnik Česká republika
Systém vojenské obrany

Akademie obranné vědy provádí důležité testy zbraní

 

Akademie obranné vědy Korejské lidově demokratické republiky provedla v úterý a ve čtvrtek/ 25. 2022 27.1.2022/ zkušební střelbu pro aktualizaci systému řízených střel dlouhého doletu a zkušební střelbu pro potvrzení síly konvenční hlavice taktické řízené střely země-země. resp.

Představitelé odboru zbrojního průmyslu Ústředního výboru Korejské strany pracujících a vedoucí představitelé Akademie obranné vědy řídili důležité testy zbraní v terénu.

Při zkušební palbě aktualizace systému řízených střel dlouhého doletu, která proběhla v úterý, letěly dvě řízené střely dlouhého doletu 9 137 s po trajektorii letu nad Východním mořem Koreje, aby zasáhly cílový ostrov vzdálený 1 800 km.

Praktický bojový výkon systému řízených střel dlouhého doletu by měl spolehlivý podíl na posílení válečného odstrašení agresora.

Při zkušební palbě pro potvrzení síly konvenční hlavice taktické řízené střely země-země provedené ve čtvrtek dvě taktické řízené střely přesně zasáhly cílový ostrov, což prokázalo, že výbušná síla konvenční hlavice vyhovuje konstrukčním požadavkům.

Akademie obrany věd objasnila, že institut raketových hlavic pod ní bude nadále vyvíjet výkonné hlavice schopné plnit bojovou funkci a poslání.

Výsledky úspěšných zkušebních střeleb zbraňových systémů byly oznámeny Ústřednímu výboru WPK, aby byly vysoce oceněny.

Rodong Sinmun

 
 

 
  Vzpomínkové bohoslužby na Tangun, které se každoročně konají velkolepé slavnosti  v mauzoleu krále Tangun na Den národní nadace, slouží jako významná událost, která dává lidem hrdost na to, že patří do korejského národa.

internetová stránka demokratické lidové republiky

Korea  ..

Nebo internetové zpravodajství https://1url.cz/jK0va

 

vok    http://www.vok.rep.kp/

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

25.června uplyne 70 let od Korejské války !

Klik :

Důvod, pro který Severní Korea tolik nenávidí Spojené státy americké

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zdravotní péče pro občany KLDR.

Systém lidského zdraví

Ve Korejské lidově demokratické republice byl zřízen systém veřejného zdraví, který ztělesňuje myšlenku Juche zaměřenou na lidi.

Systém je garantován socialistickou ústavou KLDR, zákonem o veřejném zdraví a dalšími zákony a zaveden prostřednictvím univerzálních bezplatných systémů lékařské a preventivní péče.

Univerzální systém bezplatné lékařské péče, který sleduje svůj původ zpět na bezplatné lékařské služby prosazované prezidentem Kim Il Sungem v partyzánských základnách a dalších osvobozených oblastech během proti japonského revolučního ozbrojeného boje, se uskutečnil od ledna 1953, Osvobozenecká válka proti americkým imperialistům byla na vrcholu a rozvíjena na vyšší úrovni s vývojem socialistické výstavby po válce.

Dnes v KLDR stát poskytuje zdarma všem lidem bez ohledu na pohlaví, věk, zaměstnání, obytné čtvrti a kvalitu a množství vykonané práce se všemi lékařskými fakturami včetně poplatků za léky a léky, lékařské prohlídky , nemocniční léčbu a chirurgický zákrok, lékařskou péči a její cestovní výdaje, výdaje na zdravotní péči o zdravotní prohlídku, zdravotní konzultace a očkování a dokonce i protézu.

Vycházeje z vnitřních požadavků socialistické lékařské vědy, která ji považuje za své základní poslání předcházet onemocnění v předstihu a ochraňovat a prosazovat lidské životy a zdraví, prosazuje systém preventivní zdravotní péče.

Za tímto účelem směřuje úsilí k prevenci nemocí, hygienické a antiepidemické práce, kontrole znečištění a hygienické propagandě.

Odborný lékařský úsek je pokročilý rezidenční systém zdravotní péče, který umožňuje úspěšně provést preventivní zdravotní péči. V rámci systému je okres přidělen lékařům na principu ekologické kombinace výrobní jednotky s obytnou jednotkou, která jim umožní převzít své obyvatele, pravidelně je ošetřovat a přijímat opatření pro vědecké a profylaktické ošetření.

Stát se stará o zdraví žen a dětí zejména prostřednictvím mateřské dovolené a dalších politik v oblasti veřejného zdraví.

Na něco podobného můžeme v současné kapitalistické ČR jen vzpomínat.

Ovšem, když si přečtete internetovou propagandu kapitalistů v ČR, na seznamu.cz a jeho odrůdy Novinek.cz , propagandistický hnojník českých kapitalistů zjistíte, že podle chorých hlav v Novinkách.cz, v KLDR jen popravují tak přece nemusí mít zdravotnictví. Nacistický ministr propagandy Goebels byl proti současné propagandistické mašinerii kapitalistů v ČR jen břídil.

A proto asi KLDR reaguje tím, že kapitalistický režim v ČR ve svátek žere malé děti.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Nový vojenský úspěch :

Vláda Severní Koreje předvedla v sobotu novou balistickou raketu během vojenské přehlídky u příležitosti 75. výročí založení vládnoucí strany.

 

Na záběrech je vidět, jak je nová raketa převezena pomocí 22kolového transportéru; podle názoru analytiků je to jedna z největším balistických raket, které mohou být převáženy transportéry.

Na záběrech je vidět, jak je nová raketa převezena pomocí 22kolového transportéru; podle názoru analytiků je to jedna z největším balistických raket, které mohou být převáženy transportéry.
 

 

11.10. 2022

Každoročně okupační armáda USA s armádou Jižní Koreje provádí provokační vojenské cvičení, které je namířeno proti KLDR. Pod záminkou obrany okupované Jižní Koreje, stálými provokačními manévry vyvíjejí vojenský tlak na KLDR. Poté se diví, že KLDR odpovídá adekvátně, a ukazuje vojenskou připravenost k odražení, jakékoliv agrese. Velice se jim nelíbí,možnost KLDR odpalovat rakety z ponorek. A při tom USA jsou po zuby ozbrojeni včetně toho co kritizují u KLDR. Každý stát má právo na obranu svého území. Ale USA si myslí, že roli světového četníka budou vykonávat - na věčné časy - . Nejvíce směšné je to, že Jižní Koreu okupují, již od II. světové války, nechtějí s KLDR uzavřít " mírovou smlouvu " a opustit  území Jižní Koreje. Při tom po skončení tkzv. "korejské války" , všechny zahraniční jednotky z území Severní Koreje odešli ale "skalní demokraté" z USA v Jižní Koreji zůstali. To vypovídá o agresivním charakteru USA, které mají vojenské základny po celém světě a myslí si ve svém velikášství, že se jim všichni musí klanět a vyznávat jejich zvrhlý " americký způsob života". Redakce

 

 

2.-cviceni.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

V současnosti administrativa USA prohlašuje, že KLDR je nebezpečím pro celý svět, ale hlavním nebezpečím pro celý svět je USA, které mají po světě 150 vojenských základen a jejich agresivní zahraniční politika ohrožuje celou planetu.

-------------------------------------------------------

Část článku z amerického analytického magazínu STRATFOR.

Tvář severokorejské jaderné realit

Spojené státy mají stále stejnou politickou kalkulaci.  Již více než dvě desetiletí, se Washington snaží zastavit Pchjongjangu vývoj jaderných zbraní, s použitím . Sankcí , izolace, hrozeb, rozhovorů a ústupků, přes toto všechno nedokázaly Spojené státy dosáhnout opaku. Selháním těchto snah, došlo k výraznému nedorozumění mezi oběma stranami, pokud jde o jejich bezpečnostní problémy. Severokorejský jaderný zbrojní program byl, vždy pro Spojené státy dlouhodobá hrozba.  Bez ohledu na to, jaderná Severní Korea by mohla zpochybnit schopnost Spojených států ovlivnit cizí státy ne-vojenskými prostředky. Nedojde-li k preventivní vojenské akci, nebo politické krizi v Severní Korei, závažné přírodní pohromě, která přesvědčí Pchjongjang, že rizika jaderného programu nestojí za to, jaderná Severní Korea bude čím dál více nevyhnutelná. V případě, že země neustoupí ze svého jaderného programu, budou Spojené státy potřebovat jinou strategii. V ideálním případě by nový přístup měl nejen ujistit spojence o jejich bezpečnosti, ale také by měl zahrnovat Severní Koreu, Pákistán, Indii a možná i Čínu a Izrael. V širších diskusích o počtu jaderných zbraní a kontroly zbrojení. K tomu však Spojené státy budou muset nejprve uznat severokorejskou jadernou vojenskou schopnost. Mnozí tvrdí, že poskytnutí Pchjongjangu toto potvrzení,by mohlo být bráno, jako uznání jejich špatného chování.. Ale jiné alternativní řešení se ukázalo, jako neúčinné.

 

 

rocket-sev.-koreje.jpg

Upravil a přeložil  Dr. MV.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

Připomeňme, že THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) je moderní protiraketový systém určený proti balistickým raketám krátkého a středního doletu s omezenou působností také proti mezikontinentálním raketám. Oproti jiným systémům zařazených ve výzbroji se liší zejména ve schopnosti zasahovat cíle ve výškách nad 200 kilometrů, tedy v kosmickém prostoru.

Převzato z čínského internet. radia CRI

ADMINISTRÁTOR WEBU MV.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vodní centrum v hlavním městě.